Klizači K.K.K „Bosna“ su spremni za još jednu uspješnu sezonu !
Srijeda, 05 Decembar 2012 23:12

 

Poštovani

U Olimpijskom kompleksu, na nekadašnjoj Olimpijskoj brzoklizačkoj pisti svečeno je otvorena nova 2012/2013. klizačka sezona, a naši sjajni brzoklizači imali su priliku već u subotu 16. novembra održati svoj prvi trening na tek postavljenoj ledenoj plohi. Ako je suditi prema prvom održanom treningu naših najboljih klizača, ovo će biti još jedna veoma uspješna takmičarska sezona. Naš tim čine vrhunski mladi brzoklizači i brzoklizačice u juniorskim i seniorskim kategorijama, koji svake godine, pojavljujući se na mnogobrojnim europskim takmičenjima, osvajaju najsjajnija odličja i predstavljaju našu domovinu na najbolji mogući način. Naš klub i naši klizači su respektabilni članovi Međunarodne klizačke unije, koji su trenutno po rezultatima na samom vrhu Jugoistočne Europe i koji na svaki mogući način promovišu najplemenitije ideje olimpizma, fair-play-a i tolerancije.

Na kraju smo, kako ove 2012. godine, tako i prvog dijela takmičarske sezone 2011/2012. god., u kojem smo učestvovali na mnogim europskim takmičenjima, prije svega u zemljama Dunavskog sliva na godišnjim „Danubiama“ u svim konkurencijama (Juniori A – F, i Seniori) i to u Austriji, Rumuniji, Češkoj i Slovačkoj. Isto tako, usavršavali smo naše klizačko znanje i umijeće, a neki su sa nama počeli i učiti klizati i po prvi put pojavljivati se na nekim europskim takmičenjima. Slijedi nova 2013. godina, i sa njom i najvažniji dio sezone – odlasci na međunarodna takmičenja i provedba vlastitog takmičenja u sklopu „Sarajevo - Alpe Adria Trophy“, koji pored Sarajeva, organizuju i naši prijateljski gradovi Zagreb (Hrvatska), Celje (Slovenija) i Pontebo (Italija). U januaru, februaru i martu 2013. godine, naši će klizači, zavisno od kategorije u kojima se takmiče, učestvovati na preostalim „Danubiama“, zatim na Europskom prvenstvu u Švedskoj (Malmo) u kategoriji Seniori + Juniori A + B, na Svjetskom kupu u Rusiji (Sochi) i Njemačkoj (Dresden) u kategoriji Seniori + Juniori A + B, na Svjetskom Juniorskom i Svjetskom Seniorskom prvenstvu u Poljskoj (Varšava) i Mađarska (Debrecen), na Junior Europa Kupu, za one koji su već kvalifikovani u finale i naravno na našim tradicionalnim gostovanjima u sklopu „Alpe Adria Trophy“ takmičenja. Posebno najavljujemo učešće naših brzoklizačica na predstojećem Olimpijskom festivalu mladih, koji je održava u Rumuniji (Brasiov) u periodu od 17. – 22. februara 2013. godine. Sa posebnim dražom i nestrpljenjem očekujemo organizaciju Sarajevo – Alpe Adria Trophy Kupa, koji će se održati u periodu od 09 – 10. februara 2013. godine i koji će okupiti veliki broj klizača širom Europe u svim kategorijama i na taj način omogućiti gradu Sarajevu, svojevrsnu promociju olimpizma i klizačkih sportova uopšte.

Prema tome, upućujemo riječi velike zahvale našim dragim roditeljima, svim našim prijateljima u našoj zemlji i inostranstvu, trenerici Sandri, našim sponzorima i svima onima koji su i koji će biti uz naše klizače tokom ovog takmičarskog ciklusa, u nadi i želji da naši klizači što bolje predstave našu državu i naš grad i da nam donesu još mnogo medalja i novih oborenih rekorda.

Želi vam vaš,

Predsjednik K.K.K „Bosna“

Nazif Babaić