Uspjeh brzoklizača
Ponedjeljak, 23 Januar 2012 08:53

 

Na upravo završenom ovonedeljnom prestižnom regionalnom takmičenju u brzom klizanju na kratke staze (short track) u gradu Pontebbu u Italijanskim Alpima, ekipa Klizačkog kluba „BOSNA“ ostvarila je veliki uspjeh.

Nakon zbrajanja rezultata po održanim trkama u ukupnom plasmanu naši takmičari su osvojili ZLATNU medalju u štafeti a u pojedinačnim kategorijama su zauzeli sledeće pozicije i to:
TARIK Omeragić je u kategoriji Junior „C“ zauzeo 3 mjesto i bronzanu medalju, KERIM Balić je osvojio 5. a MIRZA Karić 7. mjesto u kategoriji Junior „B“.

MAK Krstić je u kategoriji u Junior „D“ zauzeo 10 mjesto,a četvrte pozicije su osvojili ANJA Mišikić u ženskoj i ILAN Krstić u muškoj Junior „F“ kategoriji.

Ovo je drugo takmičenje iz ciklusa „ALPE ADRIA TROPHY“ (Zagreb-Pontebba-Sarajevo-Celje) na kojem je učešće uzelo 82-je takmičara iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Slovačke i Bosne i Hercegovine.

KKK“BOSNA“ nastavlja da ostvaruje velike uspjehe na međunarodnoj sceni, dajući veliki doprinos razvoju klizačkog sporta u BiH, te afirmišući BiH u cjelini.

Sledeće takmičenje iz serijala „ALPE ADRIA TROPHY“ će se održati u Sarajevu 11. i 12. februara 2012. godine.

Naredne sedmice od 27.-29. Januara, naš reprezentativac NIHAD Bašić će učestvovati na Evropskom seniorskom prvenstvu u Mladoj Boleslavi u Češkoj, na kojem bi trebala učestvovati i „Bosnina“ štafeta u sastavu NIHAD Bašić, ADEMIR Babaić,  KERIM Balić i MIRZA Karić ali je nažalost učešće upitno zbog povrede Ademira Babaića.